Volim se dovoljno da te izbacim iz svog života

Teško mi je voljeti sebe. Većinu vremena, dopuštam da moje nesigurnosti budu slobodne. Zabrinuta sam za moju težinu, moju kosu, moju kožu, moj glas. Uvjerila sam sebe da sam neuspjeh. Ja se stalno pitam što bih mogla raditi drugačije jer osjećam kao da sam uvijek jedan korak iza.

Postoje dani kada se iznenadim u svom odrazu jer se osjećam kao da nisam dovoljno zgodna. Dani kada šutim u razgovorima jer se osjećam kao da nisam dovoljno zanimljiva. Dani kada se držim natrag od toga što očajnički želim činiti jer se osjećam kao da nisam dovoljno inteligentna ili dovoljno talentirana ili dovoljno vrijedna.

Rijetko je da ja mislim vrlo dobro o sebi, da na prvo mjesto stavim sebe. Većinu vremena kritiziram se, otkrivam više i više razloga da se mrzim.

Ne volim se koliko bih trebala – ali volim se dovoljno da te izbacim iz mog svijeta.

Znam da zaslužujem bolje od onoga što si mi priuštio. Iako me glas u glavi provodi kroz pakao vrijeđajući me, manipulirajući me i lagajući mi o tome kako nikada neću postići ništa, to ne znači da ćeš ti morati učiniti isto.

Sebe tretiram jadno, ali ti me nećeš tretirati loše. Ne možeš gaziti preko mene. Ne dobijaš takvu moć nad mnom.

Prihvaćam kritike i uvrede od sebe, ali ja to neću prihvatiti ni od koga drugog. Ne više.

Ja sam još uvijek u procesu učenja da volim sebe. Toliko je puta kad sam se osjećala kao da se ne krećem naprijed, kao da sam još uvijek ista nesigurna osoba, ali možda je prvi korak prema samoljublju izbaciti tebe iz mog života. Možda je prvi korak okružiti se ljudima koji me podižu, a ne s ljudima koji me ponižavaju.

Nikad neću uspješno naučiti voljeti kad ima ljudi poput tebe koji inzistiraju na ponižavanju. Tko se ponaša kao da su moja osjećanja teret je za njih. Tko ignorira moje mišljenje. Tko me samo pozove kad im to odgovara.

Ne želim da mi više daješ razloge da se mrzim. Već imam dovoljno.

Nisi zdrav. Ti si toksičan. Ti si otrov.

Možda se ne volim dovoljno da hodam bez šminke ili objavim spontane slike bez filtra – ali volim se dovoljno da te izbacim iz mog svijeta. Volim se dovoljno da podignem svoje standarde.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.