Volite kao da sutra ne postoji : Jedina ljubav koju vrijedi doživjeti je ona gdje volite svim srcem

Došla sam na ovaj svijet da ga iskusim kroz prizmu ljubavi.Dobru, čistu a u isto vrijeme srceparajuću LJUBAV.Međutim, nisam uvijek dobijala šta zaslužujem.

Ali moglo bi zvučati iznenađujuće, nisam odustala od ljubavi.Ja nepokolebljivo vjerujem da tamo negdje, prava ljubav čeka svaku osobu.Samo je pitanje vremena.

I uprkos patnji koju sam iskusila u određenom periodu života, vrijedno je.Vrijedno je svake suze, svakog bola, svake sekunde najgoreg razočarenja.Vjerujte mi.

Dakle, ako planirate voljeti, volite kao da sutra ne postoji.Radite to iz dna vašeg srca.Pokažite svojoj osobi koliko ih volite, svaki dan, svaki sat, svake sekunde.Život je prekratak da bi se potrošio u tišini i neiskrenosti .

Volite tu osobu kao da na svijetu ne postoji osoba koja vam bolje pristaje.Jer možda ne postoji.Volite ih kao da vam nije dovoljno njihovog mirisa, sjaja u očima, njihovog nježnog dodira na koži.Volite ih kao da ne možete zamisliti život bez njih.

Ako ćete voljeti, volite ih sa svim što imate.Svim svojim bićem.Volite čak i kada se svijet okrene naopako.Čak i u olujnim danima.

Ako planirate voljeti, volite s posvećenošću.Pokažite im da ćete uvijek biti na njihovoj strani, slušati ih.Saznajte šta im budi dušu i sjaj u njihovim očima.

Naučite o njihovim strastima i podržavajte ih.Budite zainteresovani, ulažite i budite strpljivi da naučite više svakog dana.Pokažite im koliko vam znače.

I molim vas, kada se zaljubite u nekoga, volite ih svim srcem.Ne radite to samo da budete u vezi.Nemojte voljeti na pola srca.Ili dajte sve od sebe ili se odmaknite i gledajte kako ljubav prolazi kraj vas.

Ali, šta je život bez ljubavi svejedno?

Samo tamo gdje ima ljubavi, ima i života.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.