Zaljubila sam se u mlađeg muškarca – Probudio je u meni osjećanja koja nisam znala da postoje

Moj brak sa mojim suprugom je bio ugovoren i trebalo mi je vremena da ga upoznam. On je bio poslovan čovjek i vodio je privatni biznis dok sam se ja bavila umjetnošću. 

Mog supruga nije puno zanimalo šta ja radim i sa čim se bavim zbog čega sam se ponekad osjećala loše. Uvijek ga je brinulo da ni mene neće zanimati njegov posao, pa sam ja počela da istražujem i učim o poslu kojim se on bavio. To mi je dalo priliku da naučim nešto novo i da se povežem sa svojim suprugom na poslovnom nivou. 

Svog ljubavnika sam upoznala na jednoj od zabava koje je moj suprug često organizovao u svojoj firmi. Bio je divan mladić koji je upravo završio fakultet i stažiranje. Otkrila sam da imamo jednu stvar koja nas povezuje, a to je bila umjetnost. Zaljubila sam se u njega istog momenta. 

Razgovarali smo o umjetnoisti cijelu veće, a tako kvalitetan razgovor nisam imala već neko vrijeme. On je bio sve ono što moj suprug nije bio. Razgovarao je sa mnom sa poštovanjem, nije potcjenjivao moju profesiju, volio je da priča o sebi i ponašao se prema meni kao prema ženi. 

Pored svega toga bio je jako privlačan. Moj brak je bio na klimavim nogama ali je bio pristojan, a sada je bio još klimaviji. Shvatila sam da se zaljubljujem u njega, uživala sam u njegovom društvu i voljela sam da je u mojoj blizini. Ni jednog momenta nisam osjetila da su ta moja osjećanja pogrešna. 

Nikada do sada se nisam osjećala tako, čak ni u svom braku. Nikada nisam imala namjeru da prevarim svog muža, ali sam iskusila ljubav kakvu nikada nisam osjećala prema svom mužu. Nekoliko godina kasnije sam se razvela od svog muža. Nikada ga nisam prevarila, niti je on varao mene. 

Razlog je što je počeo svoj bijes da iskaljuje na našoj djeci što ja nisam mogla da trpim. Nisam zaboravila na svog ljubavnika koje nisam vidjela neko vrijeme. Prije smo često razgovarali i provodili vrijeme zajedno. Jednom mi je saopštio da upoznao jednu djevojku i da se zaljubio u nju. 

Iako sam ga voljela bilo mi je drago zbog njega. Njemu je potrebna žena njegovih godina, mlada i lijepa koja će da sa njim da gradi život. Ne treba mu raspuštenica sa dvoje djece. Poštovala sam njegovu odluku i poželjela sam mu svu sreću ovog svijeta. Iako nije ostao sa mnom željela sam da bude srećan jer on to zaslužuje.

Izvor: Infpult