Zaljubljujemo se samo u tri osobe u ŽIVOTU, i SVAkA od njih je veoma ZNAČAJNA

Čula sam negdje da je ljubav kockanje.Za neke to radi, za druge ne.Kada smo u vezi, nastavljamo razmišljati o prirodi toga – bilo da je ozbiljno ili samo povremeni bijeg.U osnovi mi i dalje pokušavamo otkriti kakva je to ljubav.Nemojte se iznenaditi jer postoji mngoo vrsta ljubavi na ovom svijetu.Nikada nećete voljeti sve svoje partnere na isti način.

Ljubav sama po sebi je misterija i pokušavajući da shvatite kakvu ljubav za nekog sojećate je još veća misterija.To je zadatak sam po sebi i traži sve vaše razumijevanje i strpljenje.

Evo tri vrste ljubavi koje doživljavamo u našim životima:

1.Ljubav iz bajke

Ova vrsta ljubavi je ona koja zvuči kao bajka.Naišli ste na ovakvu ljubav u filmovima, knjigama i televizijskim emisijama.Ova vrsta ljubavi predstavlja epitet savršenstva.Želite je pronaći bar jednom u životu.

Međutim, nije lako pronaći bajku u stvarnom životu.Ono što bi moglo izgledati kao ljubavna priča iz bajke mogla bi postati obična u boji naših emocija.Ljubav iz bajke izgleda odlično na papiru, ali to je drugačiji slučaj kada je riječ o stvarnosti.

2.Neočekivana ljubav

Ova vrsta ljubavi je neočekivana.Pogodi vas poput metka . oštro i odjednom.Uništava sve vaše unaprijed stvorene pojmove o ljubavi, odnosima i ljudima.To vam omogućuje da vidite drugu stranu koju niste znali da je postojala.Takva ljubav izgleda kao nevolja i ne zvuči sjajno.

Neočekivanost svega vas nadvladava jer veza koju osjećate s drugom osobom ne može se racionalno odrediti.Osjećate da vas ta osoba doista razumije i voli takve kakvi jeste.

Neočekivana ljubav u početku bi mogla biti zastrašujuća jer je gužva osjećaja neobjašnjiva.Ako ih zaista volite i oni jednako snažno uzvraćaju ovu ljubav, onda nemate razloga da se preplašite.

3.Toksična / destruktivna ljubav

Ova vrsta ljubavi je najteža ljubav.To je najteži odnos kroz koji ćete proći zbog njegovih toksičnosti.Postoji toliko mnogo manipulacija, drama i laži.

Takvi se osnosi obično smatraju transformativnim.Mogli bi potaknuti psihološki rast tako što ćete shvatiti ono što ne želite u partneru.Takođe bi vas mogao naučiti o vašim željama.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.