Zašto sam IZABRALA baš TEBE do KRAJA ŽIVOTA

Odrastajući kao mlada djevojka, oduvijek sam sanjala o vjenčanju, putovanju svijetom sa svojim partnerom i ugodan dom za podizanje naše porodice dok starimo zajedno tokom godina.Zamišljala sam kako sjedimo na trijemu i pijuckamo čaj, idilična slika sretnog para koji je ojačao kroz iskušenja i nevolje koje je život bacio na put.

Imala sam ovu sliku kao mala djevojčica i osjetila sam u svom srcu da je to ono što svi zaslužujemo i tražimo u našim životima.

Ali onda odrastemo…

Proveli smo naše tinejdžerske godine pokušavajući shvatiti sebe – mijenjajući naše izglede dok smo bombardirani časopisima i slavnim osobama koje nam govore ”kako ljepota izgleda”.Suočavamo se s izazovima i teškoćama dok doživljavamo prvu ljubav, a zatim naše prvo slomljeno srce.Zatim dobijamo još malo vremena i krećemo se dalje u svijet, gdje nas čeka još više uzbuđenja i razočarenja.Sve je to ključno i neophodno za naš razvoj, ali takođe može biti posve obeshrabrujuće.

Nastavila sams e razvijati i odrastati, doživljavajući više odnosa, a nakon slomljenog srca, počela sam se osjećati kao da radim najbolje što mogu, ali nikada se ne osjećam istinski voljenom ili cijenjenom.Počela sam misliti da je problem u meni.

Ali, baš kao što bi život bio, sve dobre stvari dolaze k vama kada zaista pustite, kada budete spremni.

Tada sam upoznala tebe.

Po prvi put u svom životu, konačno sam se osjećala ispunejno.

Kada idemo na večeru sa prijateljima ne osjećam se kao da te trebam zabaviti ili ”zadovoljiti”.Uživaš biti pokraj mene kao što i ja uživam kraj tebe.Kada sam uzbuđena da pokušam nešto novo, bilo da je riječ o novom restoranu ili fitnessu, uvijek se želiš pridružiti ili podržati me u mojom nastojanjima.

Znaš kako da se osjećam posebno.Čak i kada nemam šminku, gledaš me u oči i govoriš mi kako sam lijepa.Kada se osjećam fizički iscrpljeno ili neugodno, strpljivo sjediš pored mene , ponekad čak i bez razgovora i nekako znaš kako da se osjećam bolje.

Znaš da mi je moja porodica važna.Uvijek sam učinila sve kako bit to učinila važnim događajem koji uključuje moje voljene – bilo da je to rođendan, praznik ili posebna prilika, uvijek sam se trudila da budem tamo.Imati partnera poput tebe kojem ne samo da sam mu ja prioritet, nego i moja porodica, je konačna gesta ljubavi i suosjećanja.

Kada se osvrnem na prošle odnose i na bol i srce i razočarenja koja sam izdržala, tako sam zahvalna što sam prošla kroz to jer sve to me vodilo do tebe.Ti si brižan.Ti si obziran.

Ti me nasmijavaš i činiš me da se moje srce osjeća tako puno.Zahvalna sam za tebe – i uvijek ću tebe izabrati.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.