Zašto se LOŠE stvari DEŠAVAJU uvijek DOBRIM ljudima ?

Jeste li ikada postavili pitanje ”zašto se loše stvari dešavaju dobrim ljudima?” Ili ”zašto se dobre stvari dešavaju lošim ljudima?”

Često samo dignemo ruke i kažemo ”život nije fer!”Međutim, ovo je pogrešna tvrdnja jer je život doista fer.Svi stvaramo naše stvarnosti pomoću istih pravila kao i svi ostali.Samo pravila nemaju nikakve veze sa tim biti dobar ili loš.

Da bismo razumjeli ova pravila, prvo što moramo imati na umu jest da su mnogi od ans bili odgojeni da vjerujemo da su dobra djela nagrada i da se dobra djela kažnjavaju.Programirano je da vjerujemo da ako se ponašamo kao da smo ”dobri”, dobre stvari će se dogoditi i ako se ponašamo ”loše”, loše će se stvari dogoditi.

Sada, ova vrsta programiranja koristi se za manipulisanje našim djelovanjem kako bismo se ponašali kako naši roditelji, učitelji i ostali žele da se ponašamo.Međutim, iako naši roditelji, učitelji i ostali vjeruju da se dobro i loše može definisati i primiti posljedice, Svemir to ne čini.

Istina je da Svemir ne kažnjava niti nagrađuje nekoga.Svemir samo reaguje na vaše misli kroz zakon privlačenja.Dobijate ono što očekujete, bez obzira koliko ste dobri ili loši.To je to.Ako očekujete da će vam se ”dobre” stvari dogoditi, nije bitno da li ste dobri ili loši.Vaša očekivanja i dalje će dati pozitivne rezultate.

Isto vrijedi i obrnuto.Možda ste najljubazniji i najkorisnija osoba, ali ako imate negativna očekivanja o tome kako će se stvari desiti u životu, to je ono što ćete dobiti.Dakle, iako su nas učili da bismo trebali biti dobri i činiti dobro drugima da bi dobili dobre stvari, ono što je stvarno bitno je ono što mislimo da će nam se dogoditi.

Na primjer, imam prijatelja koji je jedan od najljepših, najljubaznijih i najmilijih ljudi koje pozanjem.Apsolutno je divan, međutim, čini se da je uvijek bolestan, ima problema s novcem, probleme u vezi i probleme na poslu.Zašto ovaj prijatelj pati toliko?Pa, uvijek govori o svojoj lošoj sreći i problemima.Uvijek se brine za budućnost.Uvijek je zabrinut kako će stvari ispasti.Stoga, Svemir mu pruža stvarnost koja je puan nesreće, brige i zabrinutosti.

Na suprotnoj strani spektra, imao sam prije nekoliko godina prijatelja koji je bio nepristojan, arogantan i neodgovoran.Međutim, dobijao je promociju nakon promocije, a dobre stvari samo su se člinile da mu padaju u krilo.Zašto je njemu išlo tako dobro? Pa, on je uvijek pričao o tome kako je sjajan, i koliko mnogo su ga svi voljeli i koliko je zaslužila.Niko od nas se nije slagao s njim, ali naše msili nisu bile važne jer one ne stvaraju njegovu stvarnost.Sada to ne znači da su dobra djela nevažna.Za mnoge od nas, biti ljubazan prema drugima i pomagati najbližima pomaže da se osjećamo dobro i podignemo svoj duh.

Širenje ljubavi i ljubaznosti izvrsni su načini podizanja vibracija i čini vas da se osjećate dobro u vezi onoga što ste i šta zaslužujete.Zato nastavite to raditi, jer to apsolutno može pomoći.Samo zapamtite, da je najvažnija stvar da imate pozitivna očekivanja za sebe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.