ŽENA JE DALA SINA OD 3 GODINE NA USVAJANJE: Našla ga skoro deceniju posle i nije mogla da veruje ŠTA SE DESILO SA NJIM

Svaki dan je mislila na njega, ali je smatrala da će mu tako obezbediti bolji život. Međutim, majčinska ljubav je bila jača od svega…

Kris Smit život uopšte nije mazio. Imala je veoma teško i traumatično detinjstvo po hraniteljskim porodicama. Stalno se selila, jer je bila zlostavljanja i potpuno zanemarena. Nije više mogla da izdrži i pobegla je sa samo 14 godina. Završila je na ulici, prepuštena sama sebi, bez ičije zaštite.

Ističe da kada pobegnete, život nije jednostavan. Prosila je, spavala je gde je stigla, a onda su na red došle i loše emotivne veze. Kada je imala 17 godina, rodila je sina Metjua.

Nakon što je on rođen, uselila se kod jednog čoveka koji je imao problem s alkoholom. Uprkos stalnim sukobima, pokušala je održati svoju malu porodicu.

dečak, dete, sin
foto: Shutterstock

Zatim je ponovo zatrudnela, ali je njena kćerka umrla samo par dana nakon rođenja. Njena sahrana održana je na Metjuov treći rođendan. Za Kris je to bilo previše:

“Morala sam slaviti dan rođenja jednog deteta i žaliti za životom drugog. To me je slomilo.”

Tragedija joj je nešto pojasnila, nešto što joj je slomilo srce. Svom sinu nije mogla da omogući normalan život. Zato ga daje na usvajanje. On je imao 3,5 godine, a ona 21. Smatrala je da je to bila ispravna odluka.

U to vreme odvojila se i od svog partnera. Narednih sedam godina bile su nespokojne za nju: nije imala jasan cilj te nije mogla pronaći svoje mesto u svetu. Često nije imala krov nad glavom i bila je očajna.

Onda se jednog dana sve promenilo. Kris je ušla u restoran i skupila hrabrosti da traži posao. Vlasnik je video nešto u Kris te joj odlučio pružiti šansu. Celi njen život se preokrenuo. Sada je radila, imala je krov nad glavom, a polako je svoj život dovodila u red.

Ubrzo nakon toga upoznala je novog muškarca, Džoa, koji je postupao prema njoj s poštovanjem. Do tada je imala samo loša iskustva, tako da je ovo za nju bilo potpuno novo. Sada je spoznala pravu ljubav!

majka i sin
foto: Shutterstock

Kris i Džo su se venčali. A njeno dete? Mislila je na njega celo vreme. Konačno, Džo ju je podstakao da se obrati socijalnim službama i raspita o svom sinu, piše Novi život.

Ono što je saznala nije bilo uopšte ono što je očekivala. Za svih 7 godina od kada ga je ostavila, niko ga nije usvojio. Svih tih godina, dok je ona plakala nad njegovom fotografijom, on je bio u instituciji gde ga je i ostavila.

Odvezla se tamo i usledio je dirljivo iskustvo za sve prisutne. Socijalni radnici retko viđaju ovakve slučajeve. Sada, kada je majka sasvim stabilna, mogla je svom sinu da obezbedi normalan život.

Kris nije mogla da veruje da je ponovno kraj svog sina, da ga drži u naručju i da ga nije zauvek izgubila.