Žena koja je ČEKALA PREDUGO : Pismo ženi koja zaslužuje BOLJEG muškarca u svom životu

Ti si snažna i zaslužuješ nekog ko će te učiniti snažnijom.

Vjerovatno razmišljate : ” Volim ovog tipa više od samog života” i da niko ne razumije vašu poziciju u kojoj ste.On vas naziva princezom sedam puta od deset tokom dana.ALi onda, nekih dana viče na vas bez razloga i tretira vas kao da ste apsolutno ništa.Ali opet, većinu vremena vas tretira kao princezu, pa se iskupi za to, zar ne ?

Ja sam već bila na tom mjestu.Dovraga, upravo sam izašla iz bitke u istom položaju u kojem ste vi.Evo moje priče.Nadam se da će vam pomoći nešto od ovoga.

Najviše sma mislila : ” Možda, ako se samo malo više trudim, on će početi shvatati koliko mi je zapravo stalo do njega.Ako uložim još samo malo energije, napokon će vidjeti kako sam spreman da to učinim.Ako mi bude prioritet, on će htjeti ostati.”

Nisam mogla više pogriješiti.

Muškarac u kojeg sam bila zaljubljena mjesecima napokon me opljačkao i uzeo ono što sam pokušala zadržati – moje zdravlje.Trebalo je nevjerovatnu količinu nepoštovanja od njega, gubitak najboljeg prijatelja i neodobravanje mojih prijatelja da shvatim koliko sam trebala prestati puštati ovaj mrak da preuzme moj život.

Od prvog dana radila sam sve kako bi bila sigurna da je on sretan i uvijek sam ga stavljala ispred sebe.Ja to radim za ljude do kojih mi je stalo.

Prije mjesec dana, otkrila sam da me je varao.Uvijek mi je govorio da neće uraditi ništa da me povriejdi i nisam se brinula.Jedva sam jela tih dana i iskreno razmišljala sam da skočim korz prozor ili tako nešto.Bila sam bolesna.Moji prijatelji i porodica bili su zabrinuti za mene, s dobrim razlogom.

Nekoliko dana kasnije sjeli smo i razgovarali o svemu, budući dam sam brižna osoba, odlučila sam da mu dam još jednu šansu.Ovo je bila jedna od mojh prvih grešaka.Stvari su bilje bolje s njim kod kuće.Međutim, moji prijatelji su bili skeptični oko ove odluke da ostanem s njim.Onda otprilike sedmicu dana , stvari su se pogoršale.Prebacivao mi je stvari kao ” Uopšte ti nije stalo do mene”, ” Želiš me napustiti ” ili ” Ne znaš ništa”.

Već sam uložila toliko vremena i truda u stvaranje stavri između nas, nisam se htjela odreći.NIsam mogla zamisliti život bez njega.Bio je moj momak i moj prijatelj, trebala sma ga.

Ponekad sam se zatekla kako plačem jer sam se osjećala toliko usamljeno.Moji prijatelji su mi stalno govorili da ga trebam pustiti prije nego što me još više povrijedi.Trebala sma ih slušati jer su vidjeli koliko me boli.

Raskinuo je samnom prije dvije sedmice niotkuda.Bila sam apsolutna olupina.Rekao mi je da više ne želi da bude samnom.Ovo je dio gdje je moja najbolja prijateljica prestala razgovarati samnom.Nakon što smo on i ja pokušali ponovo početi s prijateljstvom, odlučila je da joj je dosta svega.Sada kada se osvrnem na njeno razmišljanje, mogu shvatiit zašto je to učinila.NIje znala šta učiniti, jer očito nisam htjela slušati.

Nakon nekoliko sedmcia, konačno sam prelomila.Shvatila sam da zaslužujem mnogo više poštovanja nego što mi je ikada davao.Stalno je vikao na mene kada je imao loš dan, koristio me za seksualne potrebe i osjećala sam se usamljeno.

Neću biti luda bivšaŽelim jednog dana da bude sretan, ali više od toga, želim da nauči šta je definicija poštovanja.Sljedeća djevojka treba biti tretirana s više poštovanja nego što sam ja.Nadam se da ima hrabrosti da ga dovede u red, kao što sam ja željela učiniti.

Ako stalno pronalazite izgovore za nekoga, samo se povređujete.On će nastaviti raditi istu stvar iznova i iznova sve dok više nemate energije ili razumijevanja da biste se suočili s njim.

Za sve žene koje misle da im je tip potreban u žviotu, i ako je sve što radi uništava vas, ne trebate ga.Ne čini vas kakve bi trebale biti.Ne tretira vas s poštovanjem koje biste trebali dobiti.Samo se nadam da ste shvatile da zaslužujete mnogo bolje , prije nego što sma ja to učinila i da ćete izaći iz veze prije nego što bude prekasno.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.