Ženske teorije zbog kojih vam veze propadaju – “Ljubav nije dovoljna i svaki odnos se postepeno gradi”

Ovo su ženske teorije koje mogu da sabotiraju vezu.

1. Niste dovoljno dobre, ili on jednostavno nije dovoljno dobar Kada ste u vezi, vi ste sa osobom koju ste za sebe odabrali, baš kao što je vaš partner odabrao vas. To znači da ste vi savršeni jedno za drugo, bez obzira na sve mane i nedostatke. On vas prihvata, kao i vi njega i nema potrebe da se opterećujete suvišnim razmišljanjima.

2. Sve će doći na svoje Ovo je krajnje optimistična misao, a optimizam je svakako zdrav za psihu, ali sa druge strane, ako je vaša veza u krizi, morate preduzeti inicijativu, razgovarati sa partnerom i pokušati da zajedničkim snagama rešite problem.

U takvim situacijama nikada nije dobro stvar prepustiti slučaju, jer pre svega je veoma važno da vaš partner vidi da vam je stalo i da se borite za vaš odnos. 3. Srećni parovi se ne raspravljaju Istraživanja su pokazala da su najsrećniji parovi oni između kojih postoji konstruktivna rasprava i koji svoje nesuglasice rešavaju argumentima.

Ne postoji ni jedan odnos bez sukoba, a ako naizgled i postoji, u takvom odnosu partneri ne razgovaraju, talože svoje emocije i u nekom trenutku može doći do pucanja. Zato je veoma važno da sa partnerom imate otvoren odnos i s vremena na vreme, malu raspravu zasnovanu na argumetnima.

4. Ne provodi svaki slobodan trenutak sa vama, šta to znači? Parovi koji se vole, znaju koliko je važno da oboje imaju određeno vreme samo za sebe. Zdrava veza mora da podrazumeva i dozu distance, kako biste imali prostora da razmišljate jedno o drugome i uželite se prisustva svog partnera. Ako vaš partner želi malo prostora za sebe, to nikako ne znači da vas manje voli.

5. Ljubav je dovoljna Ljubav je sve, samo ne dovoljna za zdrav i čvrst odnos na duge staze. Mnogo toga temelji se na kompromisima, podršci, poštovanju i razumevanju, naravno, sve to proizilazi iz snage koju ima vaša ljubav, ali je mnogo zahtevnije i podrazumeva određenu žrtvu za osobu koju volite.

Izvor: Infpult