Živim SAMA i moj život jednostavno nije mogao biti BOLJI!

Živjeti sam je teško.Morate si sami kuhati i dužni ste učiniti sve što su vaši roditelji radili za vas.Imate prati suđe, rublje, kuhati i još mnogo toga.Smiješno je koliko ste uzimali sve zdravo za gotovo dok ste živjeli kod kuće.S toliko različitih stvari koje uzrokuju stres, sigurno biste htjeli pročitati ovaj članak kako biste shvatili kako ljudi uspijevaju kada žive sami.

Kada živite sami, imate osjećaj kao da nešto uvijek endostaje.Mnogi ljudi, uključujući i mene, uvijek su se tako osjećali kada žive sami.Teško se prilagoditi kada odete iz roditeljske kuće i odrastete.Bilo da ste na koledžu u svom stanu ili ste sami i dobili ste posao, postaje malo usamljeno.

Kada živite sami, morate biti jaki.Lična volja je nužna.Jednostavno je živjeti sam.

Pravilo broj jedan, biti organizovan

Ako ste uredili vašu kuću, spremili jelo, uradili posao, sve će pasti na svoje mjesto.Operite suđe nakon svakog obroka.Ako ste od onih koji trebaju ponijeti ručak na posao, pripremite ga noć prije.To će vam uštedjeti vrijeme ujutro.

Pravilo broj dva, ostanite smireni

Uvijek ostanite mirni.Ako dopustite da budete stresirani, to će samo uzrokovati više problema.Svaki dan riješite jedan problem.Nemojte gledati cijelu sliku.

Pravilo broj tri, plaćajte račune na vrijeme

Plaćajte račune u skladu sa njihovim datumom.Ako to ne uradite do kraja mjeseca i ne možete si to priuštiti trenutno, nemojte poludjeti.Pričekajte sljedeći platni dan platite taj račun jer je dospio do kraja mjeseca.

Pravilo broj pet, ako očistite nakon sebe, uvijek će vam kuća biti čista

Nemojte ostavljati rublje.Brzo se nagomilava i uskoro nemate odjeću, vjerujte mi to je strašno iskustvo.Prvo operite rublje, tako da ostatak dana uživate i opustite se.

Živjeti sam može biti teško, ali ako ste jake volje poput mene, prilagodit ćete se i iskoristiti anjbolje.Čak možete nabaviti i kućnog ljubimca koji će vam praviti društvo.Ako se i dalje osjećate usamljeno, razgovarajte s prijateljima i porodicom.Roditelji će imati sve odgovore na pitanja o kužanstvu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.