Život ne ide uvijek po vašem planu, a možda je to i najljepši dio

Kada zatvorite oči i pogledate unazad, jeste li se zamišljali ovdje ? Jeste li mislili da ćete imati ovaj posao, prijatelje, stan? Jeste li se zamislili s tim partnerom?

Šanse su da ste zamislili svoj život na određeni način.Možda je vaš san bio pokrenuti posao , biti okruženi uspijehom.Možda je vaš san bio da imate porodicu, pronađete posebnu osobu i smirite se.Možda se vaš san nije ispunio u poslu ili odnosu, ali se slaže s osobom koja jeste.

I možda ste sve to shvatili: fakultet, posao, ljubav.Možda ste smislili način na koji želite provesti dane, kako želite graditi život na koji ćete biti ponosni.Možda ste odredili idealno doba za djecu, vjenčanje, napuštanje firme s kojom se niste osjećali povezano.

Možda ste imali sve te planove – a svemir je mislio drugačije.

Uvijek sam voljela red, pripreme i sojećaj svijeta oko sebe.Imajući plan bio je najbolji način da se nadam.Kada znam šta želim, kako da to dobijem i kamo da idem.Nisam se bojala.

Ali ako postoji jedna stvar koju sam naučila, ponovo i iznova, da Božji plan neće uvijek biti usklađen s mojim planom, ono što svijet želi za mene neće uvijek biti isto što i ja želim.

Kada se osvrnem na svoj život , nikada ne bih zamišljala da se nalazim na ovom mjestu, imajući ove snove.Prije pet godina, nikada nisam mislila da ću se preseliti , imati prijatelje iz različitih krajeva svijeta.

Provodimo toliko vremena pripremajući se za budućnost, nervirajući se zbgo onoga što se nije desilo i postavljajući planove za ono što slijedi, tako zaboravljamo živjeti u trenutku.Zaboravljamo da život neće uvijek ići onako kako mi želimo – ali možda je to i najljepši dio.

Uvijek sam mislila da bi moj život bio ‘savršen’ ako bi učinila sve što želim, da sam imala više uspijeha, više novca.Ali to nije istina.

Iskreno, najbolji trenuci kroz koje sam rasla bili su oni za koje se nisam pripremala.Provela sam sate i sate u potrazi za fakultetima – a škola koju sam završila nije bila na mom popisu.Svoju dušu sam ulila u odnos samo kako bi otkrila da to nije onaj pravi.Srušila sam srce, samo da bih se našla u procesu iscjeljenja.

Ponekad najbolji trenuci u žicotu su oni koje ne možemo predvidjeti – samo naučite kako držati i pustiti, i dopustiti sebi da ih doživite, osjetite i proslavite i procvjetate od njih.I nastavite naprijed pozdravljajući ono što dolazi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice