Životne lekcije kao poučna iskustva : Sve se događa s razlogom?

Svemir ima neki način na koji privlači našu pažnju. Život može biti toliko zauzet i užurban da gubimo iz vida naše snove, naš osjećaj jastva i onoga što se događa oko nas.

Steve Jobs je to rekao najbolje tijekom 2005. godine na Stanfordovoj adresi: “Ne možete spojiti točke gledajući naprijed; samo ih možete povezati gledajući unatrag. Zato morate vjerovati da će se točkice na neki način povezati u vašoj budućnosti. ”

Vjerujući da će točkice naše budućnosti uskladiti i slikati prekrasnu sliku, potrebno je puno vjere. Mnogo puta želimo planirati svaki aspekt našeg života, ali znate što? Ne možemo!

Koliko god želimo kontrolu, mnogo je puta izvan naših ruku.

Kada se neočekivani događaji dogode u životu, možda ih nećemo razumjeti u tom trenutku, ali negdje na putu hoćemo. Možemo se osvrnuti i vidjeti točno kakvu smo lekciju trebali naučiti.

Imao sam mnogo neočekivanih događaja koji su se dogodili u životu, neke nikada nisam planirao . Dok se mogu osvrnuti i razumjeti svrhu većine, drugi mi se još uvijek motaju po glavi.

Nedavni događaji naveli su me da vjerujem da se sve doista događa s razlogom. Kad se velike promjene događaju u životu, mislim da će nam pomoći da izađemo iz naših zona udobnosti. Dati nam vremena da razmišljamo o stvarima i ljudima koji su nam važni. Imamo vremena sjetiti se naših snova i ciljeva i tko smo.

Neki od najboljih savjeta koji sam zadnji put primio je “uzmi ovo vrijeme da upoznaš tko si, a ne tko misliš da bi trebao biti ili tko drugi misle da bi trebao biti. drži bibliju blizu i usredotoči se na riječ, čitaj knjige itd. Uzmi ovo vrijeme da postaneš najbolji što možeš biti. ”

 

Posao, škola, obitelj itd. Toliko su važni, ali nas mogu odvratiti od obraćanja pažnje na sebe i vlastite potrebe. Uzeo sam gore navedene savjete i mogu reći da se nekih dana osjećam puno više u skladu sa sobom. Neočekivane promjene prisiljavaju nas na potrebne prilagodbe i za to sam zahvalan.

Dok neke promjene mogu biti frustrirajuće, dogodile su se s razlogom i dio su Božijeg plana. Sve se događa s razlogom, jer životna iskustva oblikuju tko smo. Lako je odustati, i ne željeti gurati naprijed, ali moramo.

 

Unatoč promjenama koje ste prolazili, dobro ili loše, imam neke riječi ohrabrenja! (Barem se nadam da će biti ohrabrujuće)

  1. Znajte da nisu sve loše situacije trajne! Ako prolazite kroz loš period , to ne znači da ćete ostati tamo. Nastavite dalje! Pretvorite test u svjedočanstvo!
  2. Ako prolazite kroz nešto dobro ili loše, odvojite vrijeme da naučite od njega. Pomoći će vama ili nekom drugom kasnije u životu.
  3. Kao što je Steve Jobs rekao, nemojte se usredotočiti na točkice u budućnosti. Ne možemo ih kontrolirati, ali znamo da se kretanje naprijed usmjeravaju na način na koji bi trebali. Svaka točka dio je vaše priče koja je jedinstvena i posebna. To bi nam trebalo dati malo nade i motivacije da nastavimo.
  4. U životu ima toliko toga za zahvalnost. Ako čitate ovo znači da ste se danas probudili, imate pristup nekom uređaju da biste vidjeli ovo, vaše oči ispravno funkcioniraju itd. Toliko toga što smo uzimali zdravo za gotovo su pravi blagoslovi. Bez obzira na vašu okolnost, znate da ćete biti u redu i imati puno toga za zahvalnost. Čak i u tim vremenima može se osjećati drugačije.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.